Radio Space ZENDERSTOP!

 
Het relaas van 3 dagen radio.
 
 

. . . spetterend radiogebeuren te Hoogstade ter gelegenheid van het jaarlijks dorpsfeest - dorpskermis: Het was voor Radio Space een derde reunie met de DJ's van toen en nieuwe talenten, Vrije Radio SPACE omgedoopt naar Radio Space, 37 jaar geleden en intussen ook 37 jaar ouder en misschien 37 kg zwaarder? De organsisatie was volledig in samenwerking met het feestcomité Hoogstade en Soundit.be.

Dat ook deze gebeurtenis iets onvergetelijks was getuigde uit het enorme publiek, de sponsors, de luisteraars, de buurtbewoners, die op dit doel afgekomen zijn en de vele likes die verstuurd en beantwoord werden.
Voor deze gelegenheid kregen de organisatoren een tijdelijke zendvergunning voor het draaien van 3 dagen ongerepte muziek uit alle jaren, maar vooral veel muziek uit de vorige eeuw. De radio startte op vrijdagmorgen 06 september 2019 op klokslag 06u00 met zenderstop op zondag 08 september om 23u59, met een emotionele afscheidsrede van Caroline en namens Eddy.
Er werden daarna tevens afscheidsteksten voorgedragen door Roza, Wim van het duo Sebastopoll en Betsy aan alle luisteraars.

Hun afscheidsreden:

Roza Dag iedereen, nogmaals bedankt voor het luisteren. Het was voor mij een zeer mooie eerste ervaring. Het uurtje vloog voorbij. ik hoop dat jullie er evenveel van genoten hebben als mij en misschien tot volgend jaar.
Wim Radio is magisch, het vliegt door de ether als magnetische golven. Radio verbindt, radio passioneert. Bedankt vrienden van Radio Space voor de voorbije drie dagen . . . en hopelijk tot nog eens.
Betsy Luisteraars, alweer een derde Space-weekend voorbij. Het was leuk, het was genieten voor ons allemaal. Een speciale dank aan Philip van Soundit voor de goeie service tijdens ons radio-actief weekend, de sponsors en het feestcomité Hoogstade. Om 23:59 wordt de stekker uitgetrokken en wordt het stil, ruis op de frequentie. Nu drinken wij nog een glas op deze succesvolle editie, op jullie en op onze gezondheid. Santé!

RS 2019 AFSLUIT
zo 08 sept 2019 23h00: De slotredes en de santé tijdens het laatste uitzenduur.

 


De uitzending gebeurde via de FM-band op 94,90MHz en internet vanuit de site www.radiospace.be. Uniek voor deze gelegenheid was de kort golf uitzending op 6.070 kHz, de 49 meter Europaband, van de TOP40 uit de 80's. Hiervoor werd een korte golfzender in Duitsland gehuurd. Er werden 32 korte golf ontvangstrapporten van over heel Europa en buiten Europa ons toegestuurd. Hoe het op AM korte golf klinkt is in onderstaande geluidsbestandjes weer gegeven.

KG ontvangst aankondiging nr 40 KG ontvangst aankondiging nr 21 KG ontvangst aankondiging nr 2
     

Voor groot Alveringem, de deelgemeente Hoogstade en de onmiddellijke omgeving is de muziek gestopt op zondag 08 september 23u59, maar bij de medewerkers en de DJ's blijft de muziek gewoon doordraaien en zal er nog lang over nagepraat en gedroomd worden.
Het volledig radioteam dankt dan ook alle mederwerkers die aan het project bijgedragen hebben en in het bijzonder de sponsors en de bezoekers die een geweldig publiek vormden.

 

Tot ziens of beter tot wederhoren!