Vrije Radio Space op FM 94,90 MHz!

 
 
     
 
Het Radio SPACE FM-stereo signaal zal vanaf vrijdagnamiddag 8 sept 2022 16:00 te ontvangen zijn.
Tijdig afstemmen is de boodschap.
 
     
 
Afstemmen op Radio SPACE 94,90 MHz - FM 94.9
 
 

1) Draagbare radio's, autoradio's en vaste radio's met een eigen FM-antenne

Deze toestellen ontvangen alle radiobanden waaronder de FM of UKW band tussen 87 en 108 MHz.
Selecteer de FM of UKW frequentieband op de radioontvanger en draai de afstemknop op 94,90 MHz of 94.9. Merk op dat sommige oudere FM radio-ontvanger een kanaalindeling gebruiken i.p.v. de gebruikelijke frequentie-indeling. De frequentie van 94,9 MHz komt dan overeen met kanaal 26. Deze kanaalindeling verspringt per 0,3 MHz of 300 kHz.
Met een digitale LCD afstemeenheid wordt via de UP-DOWN toetsen de juiste frequentie gescand of kan de frequentie ingetikt worden. Deze laatste hebben meestal meerdere voorselectie toetsen die via een MEMORY-knop de afgestemde frequentie vast zet.

 
 

2) Vaste radio's aangesloten op het TV-RA distributienet, de kabel van TELENET

Het Radio Space signaal is NIET aanwezig in het kabelnet. De etherfrequentie 94,90 MHz van Radio Space heeft in de kabel twee buurfrequenties 94,3 MHz en 95,0 MHz. Directe instraling in radio-ontvangers die dicht in de omgeving van de zender staan zou eventueel kunnen, doch het signaal zal gestoord zijn door de bovenliggende kabelfrequentie van 95,0 MHz.

Wat te doen?

ra-tv aansluitdoos
Voor deze gelegenheid moet de antennekabel, aangesloten op de FM-uitgang van de kabel-aansluitdoos, losgekoppeld worden en verbonden worden met een aardse externe FM antenne. Deze antenne kan een nog bestaande buiten antenne of een eenvoudig opgestelde binnenantenne zijn. De antenne dipool moet voor optimale ontvangst verticaal opgesteld zijn.

 

Enkele types van FM antennes:

 

 

 

kamer ra-tv antenne

 

 

 

twin fm antenne

dipool antenne
Eenvoudige kamerantenne
FM antenne op basis van twinkabel - binnen
Dipool antenne - buitenopstelling

Het uiteinde, zijn coaxstekker van de antenne, kan ofwel rechtstreeks in de radio-ontvanger geplugd worden, zijn FM antenne ingang, of aangesloten worden aan de coaxkabel die eerder uit de kabel-aansluitdoos FM losgekoppeld werd.
Na deze technische ingreep moet de frequentie 94,9 MHz FM- of UKW band ingesteld worden op de radio-ontvanger.

 
 
Geniet van de muziek - Enjoy the music!